Skole, svømning, leg og idræt for en halv milliard

svoemmehal fyrtaarn tommerupDen kommende Hannemanskole skal have fælles indgang med svømmehal og idrætshal. Elever og beboere får et slaraffenland med madskole, springgymnastikhal og svømmehal hvor der også kan dyrkes kajakpolo og undervandsrugby. Kommunen topper det med welnessområde og sauna. Til efteråret kommer anlægsbevillingen til det store byggeri

Kultur- og Fritidsudvalget har nu godkendt elementerne i den ny svømmehal i Arenakvarteret i Ørestad. Og sagsakterne giver et indblik i planerne for det store projekt øst for Royal Arena, hvor både skole, idrætshal og svømmehal bygges i én samlet bygning med fælles indgang "som byder hele lokalområdet velkommen, uanset hvilken facilitet man er på vej hen til."
Ambitionen er at skabe et fælles kommunalt hus, der danner rammen om "en innovativ og kreativ skolegang, et levende og mangfoldigt foreningsliv samt et godt naboskab."

Fire skolespor og madskole
Hannemanskolen skal have fire skolespor med KKFO, fritids- og juniorklub, madskole og idrætshal. Kultur- og Fritidsudvalget godkendte 6. december 2018, at denne idrætshal etableres med en springgymnastikprofil. Det bliver en såkaldt 20x40 hal, hvor der i den ene ende indrettes fire springgrave, hvor den ene er en løsskums-springgrav, og i hvert fald to bliver springgrave, der kan hæves og sænkes. Desuden kommer der fire stortrampoliner.

Varmtvandsbassin, welness og 'dryland'
Svømmehallen skal være "et aktivt, socialt samlingspunkt og understøtte et dynamisk fritids- og foreningsliv." Her skal der være adgang til vandoplevelser og -aktiviteter for både skolebørn, svømmeklubber, selvorganiserede svømmere, børnefamilier, ældre, forældre til babysvømning og borgere i genoptræning.
Svømmehallen bliver på 3.800 kvm. og får 25-meters motionsbassin, et varmtvandsbassin og et undervisnings- og legebassin. Desuden etableres et mindre wellness-område udenfor med koldtvandsbrusere og sauna, hvor svømmehallens gæster kan vinterbade og sidde i sauna.

Nu køber kommunen en grund til skole og svømmehal i Ørestad

Motionsbassinet udformes, så det overholder standarder for regionale konkurrencebassiner. Et 'dryland' bruges til træning og ophold for svømmere og badende, og til publikum ved konkurrencer. Bassinnet kan også bruges til kajakpolo, dykketræning, undervandsrugby og eventuelt stand up paddle. Bassinet får en skrånende bund med en dybde, der spænder fra 1,1 meter til 3,5 meter. I tilknytning til bassinet etableres en 1-meter vippe.
I undervisnings- og legebassinet kan de mindste lære at svømme og få plads til leg i vandet. Varmtvandsbassinet kan blandt andet benyttes til babysvømning, velvære og genoptræningsaktiviteter.

Byggeri for næsten en halv milliard
I planlægningsfasen er der afholdt workshops med projektets følgegruppe bestående af lokale idrætsinteressenter og -foreninger, DGI Storkøbenhavn og Idrætsforum København.
Nu skal anlægsfasen igangsættes. Anlægsbevillingen til det samlede projekt indgår i forhandlingerne om Budget 2020 som starter til august. Selve grunden har kostet de første 120 mio. kroner. Prisen for byggeriet af skole, idrætshal og svømmehal skal i følge udbudsmaterialet lande på mellem 380 og 480 mio. kroner.
Skole, idrætshal og svømmehal på Hannemanns Allé forventes at kunne tages i brug i sommeren 2023.

Vi mangler en svømmehal i Ørestad

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk