Tre nye grønne byrum i Ørestad Syd

midlertidige pladser lille kortBy & Havn følger op på succesen med Kirkepladsen. Tre nye lokationer er udpeget til at være midlertidige grønne byrum

• Tre tomme grunde i Ørestad Syd skal om kort tid omdannes til midlertidige grønne sen i Arenakvarteret, som for nylig blev omdannet til en stor plæne.
Det er By & Havn, som har udpeget tre grunde, der kan omdannes til ophold og aktiviteter for beboerne. Grundene kan forblive grønne byrum i minimum to år.
To af grundene ligger ved Nordre Fælledkvarter ud mod Hannemans Allé. Den tredie grund ligger på hjørnet af Ejler Billes Allé og Ørestads Boulevard.

Ikke så fancy og dyrt
"En tom grund kan godt fremstå lidt negativet for en ny bydel. Den kan ende som en mudderpøl med ting og sager henstillet på grunden. Vi vil gøre nogle af dem mere appetitlige, så det bliver rart at være i området. Vi har allerede gode erfaringer fra Kirkepladsen. Disse her tomter har et potentiale, og det er ikke så fancy og dyrt at gøre noget ved dem," fortæller Per Schulze, udviklingschef i By & Havn.
By & Havn vil finansiere etableringen af muldlag og græstæppe på grundene. Men hvis beboere og brugere i bydelen har andre idéer til indretningen af dem, kan udgiften til græstæppet konverteres til andre former for udstyr eller beplantning.
Det kunne være at beboere eller brugere gerne vil indrette økohaver, cykelbane, festplads, byggelegeplads eller markedsplads?
"Vi er lydhøre over for idéer, og vil undersøge dem alle, for at se om de kan realiseres," siger Per Schulze.
Det er planen at de tre grunde skal indrettes efter sommer i år. By & Havn har allerede taget den første kontakt til de forskellige grundejerforeninger, da selskabet ønsker at udvikle områderne i tæt dialog med de lokale beboere.

Der kommer mere information om projektet på næste nabomøde med By & Havn, som afholdes 11. juni på Kalvebod Fælled Skole.

midlertidige pladser stort kort

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk