lørdag 15 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Stævning i parkeringssag er sendt til byretten

parkeringsforening 06186De fire kvinder, der kæmper for at få sat de høje parkeringsafgifter i Ørestad ned, har nu indleveret stævning til Københavns Byret

• Det er helt urimeligt, at priserne for parkering i Ørestad er markant højere end andre steder i Københavns Kommune, og det har fire kvnder fra Ørestad sat sig for at få ændret. Sidste år fik de tildelt fri proces til at anlægge sag mod Københavns Kommune for at få retten til at afgøre, om kommunen bare kan overlade det til By & Havn, at stå for opkrævningen af de høje parkeringsafgifter, når By & Havn for langt den største del er ejet af Københavns Kommune. Københavns Kommune ejer 95 % af By & Havn og Staten ejer resten. Ifølge de fire kvinder bør der ikke være forskel på, om en beboer bor i Ørestad eller resten af København, når det gælder parkeringsafgifter.

Læs også: Ørestads parkeringspriser kommer for retten
Af stævningen fremgår det også, at Københavns Kommune kommer alle indtægterne fra parkering i Ørestad i egen lomme, hvilket ifølge stævningen strider mod en lov fra 2018, hvor kommuner får skåret i deres statstilskud, når indtægterne fra parkeringsafgifter overstiger et vist beløb. Loven er indført, så kommunerne ikke kan bruge udstedelse af parkeringsbøder som alternativ indtægtskilde.
Af stævningen fremgår det endvidere, at en passende p-afgift for beboere i Ørestad bør ligge på mellem 100 kr. og 1150 kr. afhængig af biltype pr. år.

Læs også: Retssag om p-priser i Ørestad har lange udsigter
Med indsendelse af stævningen begynder en længere proces, hvor retten kan udbede sig flere oplysninger, og processkrifter sendes frem og tilbage, og der skal findes tid i retten til at kunne gennemføre sagen. Som tidligere nævnt kan det blive 2020, før sagen kommer for retten.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: