tirsdag 17 september 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Pæn interesse for upcyclede byggerier i Ørestad

ressourcerækkerne onlineOmkring halvdelen af lejlighederne i Ressourcerækkerne er allerede udlejet - Upcycle er også godt i gang

• De første lejere er allerede flyttet ind i Ressourcerækker i karreen ud mod Ejler Billes Allé mellem Richard Mortensens Vej og Robert Jacobsens Vej. Byggeriet er noget af det mere karakteristiske i Ørestad ved at være opført i genbrugte murstensfacader fra blandt andet Carlsbergbyen.
“Det går fint med udlejningen. Der er 90 boliger, og omkring halvdelen er lejet ud eller kontrakten sendt ud, så det er meget positivt,” fortæller direktør Tony Christrup fra Arkitektgruppen.
Genbrug er i det hele taget et varemærke for Arikitektgruppens byggerier i Ørestad, da de også står bag rækkehusene Upcycle Studio, hvor vinduer og gulve er hentet ind fra andre byggerier, hvor de så har er restaureret og opkvalificeret til nye normer og brugt igen.
“Upcycle Studie er en spændende bebyggelse med muligheder for erhverv og egen garage. De er også forholdsvis store, og vi har indtil nu udlejet fem boliger af de tyve og i løbet af maj/juni vil de første beboere flytte ind,” fortæller Tony Christrup.
Han finder udlejningen på nuværende tidspunkt tilfredsstillende.
“Det er OK, for det er en stor og forholdsvis dyr bolig, så det går lidt langsommere. Det, der er interessant, er, at de mennesker, der flytter ind, er meget bevidste om, hvad de flytter ind i. Det er jo meget positivt, at de godt tilfredse med upcyclede gulvbrædder og genbrugsbeton osv,” uddyber han.

Nødvendigt med genbrug
Ressourcerækkerne er i den sammenhæng et mere traditionelt boligbyggeri, hvor der også er lagt vægt på en fællesskabstanke med fælles taghaver, hvor beboerne har mulighed for at dyrke haverne i fællesskab.
“Det, der er spændende ved de her boliger med upcyclede produkter, er, at vi stiller muligheden til rådighed for kunden, og det er så op til kunden, om de vil have det, eller vil de hellere have mere af det samme. Ressourcerækkerne har vi oplevet super positive tilkendegivelser på, og det vi kan glæde os over allermest, er, at vi har taget hul på udviklingen af byggeri med afsæt i bæredygtighed, og det er der, jeg tænker, at det er godt. Denne dagsorden er afsindig vigtig, og det er vigtigt, at byggeriet tager ansvar, og gør det nu. Byggeriet står for noget af den største CO2-udledning, så det er et vigtigt signal og at komme i gang”, siger han.
Tony Christrup fortæller endvidere, at selv om der har været en del opmærksomhed omkring de to byggerier, så er kendskabet stadigt ikke særligt stor til bæredygtigt byggeri.
“Jeg drømmer om at sidde ved et middagsselskab, hvor en af gæsterne fortæller, at de bor i et byggeri, hvor facader er genbrugte fra et byggeri i Carlsbergbyen, men der er vi nok ikke helt endnu,” smiler han.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme