fredag 5 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Mere bynatur og kunst til Ørestad City i ny strategi

gfs loevtaget2Mere bynatur, kunst og byrum for alle. Det er essensen af Grundejerforeningen Ørestad Citys strategi for 2019-2023.

• Grundejerforeningen har de sidste 10 år sørget for træer, græs, spiselige bær, legepladser og mange andre fælles faciliteter i Ørestad Citys fem parker og rekreative arealer, der dækker over 85.000 kvadratmeter.
De kommende fem år fortsætter udviklingen af bydelen med fokus på kunst, bynatur og faciliteter til brug for alle i Ørestad.
Det starter i 2019 med et nyt, midlertidigt kunstværk i Byparkens østlige ende hen mod Ørestads Boulevard. Dernæst får det nordøstlige hjørne af Byparken op mod C. F. Møllers Allé og Ørestads Boulevard ny beplantning og et mere varieret terræn. Grundejerforeningen ønsker også at skabe rammer for at lokale, grønne fællesskaber kan udfolde sig i Metrohaverne og Frugtlommen i Byparken.

Sammenhængende strategi
”Vores mål er at udvikle bydelen i en fornuftig retning og skabe gennemsigtighed omkring det. Derfor har vi udviklet en offentligt tilgængelig strategiplan, så folk kan se planen for bydelen og læse tankerne bag. Alle tiltag er en del af en større, sammenhængende strategi og vision for Ørestad City,” siger Mia Ellgaard, bestyrelsesformand for Grundejerforeningen Ørestad City.
Hun understreger, at planen ikke nødvendigvis vil blive udført slavisk, men udstikker den overordnede ramme. Undervejs forfølger bestyrelsen de bedste muligheder, og det kan betyde, at rækkefølgen af initiativerne bliver anderledes.

mia ellgaard fitnesspark 2017Vi laver byudvikling
Mia Ellgaard har engageret sig i bestyrelsesarbejdet i Grundejerforeningen Ørestad City, fordi det giver hende mulighed for at bidrage til udviklingen og formningen af lokalområdet til gavn for alle:
”Det spændende ved en grundejerforening som Ørestad City er, at vi laver byudvikling. Som borgere i Ørestad ejer vi et område på næsten næsten 1 km2, og det betyder, at vi kan beskæftige os med de større linjer. Vi har mulighed for at skabe et sammenhængende byområde, der følger udviklingen hos de mennesker, der bor her,” siger hun.

Borgerne er med
Det er vigtigt for bestyrelsen, at borgere og erhverv er med i udviklingen, og det sker gennem workshops og de henvendelser, der dagligt kommer til grundejerforeningssekretariatet (GFS Ørestad).
Borgernes bidrag fører til konkrete resultater, hvilket blandt andet Byparkens små fuglehuse, faciliteterne i Fitnessparken samt lyset i hundegården og Løvtaget er eksempler på.
Som beboer kan man også møde op og få sin stemme hørt til generalforsamlingen i Grundejerforeningen Ørestad City 25. april kl. 16.30 hos GFS Ørestad på Arne Jacobsens allé 15.

Man kan læse hele Ørestad Citys strategi på www.orestad.net.

 Som optakt til grundejerforeningernes generalforsamlinger i april og maj sætter Ørestad Avis fokus på foreningernes arbejde i en artikelserie. Dette er første artikel i serien.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: