tirsdag 16 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Kalvebod Fælled Skole nomineret til publikumspris

kalvebod faelled skole cafx onlineDet bliver op til københavnerne at afgøre, om Kalvebod Fælled Skole skal præmieres ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering

• Fra 6. marts kan københavnerne give deres besyv med, når afstemningen til årets publikumspris i forbindelse med Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering åbner. Og der er i år stærkt lokalt islæt, idet Kalvebod Fælled Skole er med i kampen om publikumsprisen.
Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902 og i år er det anden gang, at det er op til københavnerne selv at vælge deres yndlingsbyggeri.
Afstemningen foregår på www.kk.dk/bygningspraemiering, der går i luften den 6. marts 2019. Der kan stemmes på et af de i alt otte byggerier, der er nomineret til Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2019. Der kan stemmes i perioden 6. marts til 8. april.
”Det er langt fra kun fagfolk, der interesserer sig for de nybyggerier, der skyder op i vores by. Københavnerne har i den grad også en holdning dertil, og med publikumsprisen inviterer vi byens borgere med ved dommerbordet og giver dem en stemme,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), i forbindelse med åbningen af afstemningen.
Publikumsprisen på 10.000 kr. uddeles sammen med kommunens øvrige præmieringer ved prisoverrækkelsen i Festsalen på Københavns Rådhus den 10. april 2019, hvor kultur- og fritidsborgmesteren er vært.
På Københavns Hovedbibliotek kan man i perioden 25. marts til 14. april blive klogere på de nominerede byggerier via en udstilling, der fortæller om hvert enkelt projekt. Ligeledes lægger biblioteket hus til et debatarrangement den 3. april arrangeret af Copenhagen Architecture Festival (CAFx) om Københavns byudvikling og kvalitet i byggeriet.
Som en del af festivalen arrangeres også en række guidede ture med Københavns Kommunes stadsarkitekt som guide, hvor ruten bl.a. går forbi nogle af årets nominerede projekter.
Da Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, var det Axel Towers, der løb med prisen. De nominerede byggerier er:


byggerier Amaryllis Hus,

 

 

 

 

 

 

 


Dipylon Hus,

 

 

 

 

 

 

 

 
Dortheavej 2A,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Herman K,

 

 

 

 

 

 

 

Kalvebod Fælled Skole,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturtårnet,

 

 

 

 

 

 

 
Montagehallen,

 

 

 

 

 

 

 

Noma.

Nærmere information om de guidede ture findes på www.cafx.dk. Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme