Ørestads-byggeri har gadedøren i 6. sals højde

himmelbyen onlineUtraditionelt byggeri i Ørestad Syd giver udsigtsplatform til Kalvebod Fælled

Et originalt kombibyggeri i Ørestad Syd har netop haft rejsegilde. Det er tale om Himmelbyen, der ikke kun har sit navn fra bygningens højde, men også fra det forhold, at de kommende beboere ankommer til de 128 lejligheder i 18 meters højde. Ikke ulig Bjarke Ingels' 8Tallet, hvor beboerne kan mødes til en snak på fortovet i 10. etagehøjde.

”Ved at arbejde med et fælles uderum i højden inviterer vi til en unik form for fællesskab mellem boligerne, og skaber et bykvarter for sig selv i 6. sals højde,” fortæller Mikkel Westfall, kreativ direktør i Aarstiderne Arkitekter.

I bunden har Himmelbyen fire etager med erhverv, dagligvarebutikker og et underholdningscenter for familier og børn og på toppen 128 lejligheder af varierende størrelse. I april åbner Rema 1000 således, og snart er det også muligt at opbevare julepynten i Pelican Self Storage.

”Med urbaniseringen kan det være nødvendigt at tænke i nye måder at fortætte byen på, og for at skabe en god by, er det vigtigt, at vi som arkitekter laver huse, der indbyder til en mere kollektiv funktionalisme. Himmelbyen er et komplekst projekt, som intensiverer byen, fordi vi stabler flere af dens funktioner på samme byggefelt. Dermed skaber vi et ultra-urbaniseringsprojekt,” forklarer Mikkel Westfall.

Bygningen får desuden også markante, udvendige trappeforløb, som løber op langs facaderne, der bryder de ellers ret store facader. Via trapperne kan Ørestads øvrige beboere og besøgende komme op et hævet uderum, hvor der er muligheder for et kig over hele bydelen og Kalvebod Fælled.

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk