lørdag 6 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

By & Havn køber p-pladser i Bellakvarter

bellakvarter phus2By & Havn køber 110 parkeringspladser i P-Hus 2 i Bellakvarter. Samtidig bliver det kommende parkeringshus på C.F. Møllers Allé halvt så stort

Normalt udvikler By & Havn og Bellakvarter Ørestad side om side, men nu har de to naboer indgået et samarbejde på tværs af byudviklingsområderne. De to kvarterer skal fremover deles om pladserne i det kommende P-hus 2 ved Nadime Gordimers Vej i Bellakvarter. Planen er netop sendt i såkaldt nabohøring i 14 dage, og desuden afholder By & Havn et borgermøde om ændringen torsdag 13. december.

"Der er ingen grund til, at bygge to store parkeringshuse lige over for hinanden, når vi kan få plads til det hele i ét fælles parkeringshus, plus et lille parkeringshus, der er integreret med et boligbyggeri. Vi synes, det er en rigtig god løsning, som tænker i de store linjer på tværs af kvartergrænserne," udtaler Hans Vasehus, der er anlægschef i By & Havn.

Der er dog ikke tale om, at By & Havn overtager 110 pladser, som ellers skulle have tilhørt Bellakvarter.

“Når man projekterer et p-hus lægger man altid lidt luft ind rundt omkring, og det har vist sig, at vi kan etablere de 110 pladser ekstra ud over vores egen norm,” siger Søren Raae Teisen, der er udviklingsdirektør i Bellakvarter.
De 110 ekstra pladser kommer derfor heller ikke til at lave om på bygningen af p-huset og er i overensstemmelse med lokalplanen for området, oplyser udviklingsdirektøren.

Byggemodningen til det nye P-hus 2 på sydsiden af Bellacenteret startede i september måned, og fundamentet er i øjeblikket ved at blive etableret. P-huset er tegnet af arkitektfirmaet Dissing + Weitling og er designet som et split-level hus med 16 parkeringsdæk med plads til 401 biler. Sidst på vinteren i 2019 påbegyndes betonkonstruktionen af trappetårne og parkeringsdæk, hvorefter facaden etableres. P-huset forventes færdigt i sommeren 2019.

Her køber By & Havn 110 af de 401 p-pladser, og dermed kommer bilisterne i de to kvarterer til at holde side om side med to forskellige parkeringsordninger, og priser. I øjeblikket sælger Bellakvarter p-licenser for 800 kroner månedligt, mens p-licensen hos By & Havn koster 1.001 kroner. Dertil kommer Royal Golfparks parkering, som koster 500 kroner månedligt.

Parkeringshuset på C. F. Møllers Allé var planlagt til 200 parkeringspladser med boliger ovenpå, men i den nye plan kommer der kun 110 p-pladser her. Det vil give mere lys og luft for beboerne.”Med denne parkeringsløsning får beboerne i det kommende boligbyggeri et langt bedre gårdmiljø og mere lys og luft, og det samme kommer til at gælde for boligerne ved siden af,” siger Hans Vasehus.

P-Hus C.F. Møllers Allé åbner i 2021.

To nye parkeringshuse i Syd påbegyndes i 2019
I Ørestad Syd bygges der to parkeringshuse mere, og arbejdet starter i 2019. Først parkeringshuset Syd for Rambøll og derefter parkeringshuset øst for Royal Arena. De to parkeringshuse tegnes af hhv. 3XN og Christensen & Co. For at sikre tilstrækkeligt med parkeringspladser i byggeperioden bliver den midlertidige terrænparkering Nord for Arenakvarteret og Hannemanns Allé (Nordre Fælled Nord) både forlænget og udvidet med 180 ekstra pladser.

Parkeringsløsninger i nabohøring
Da de nye parkeringsløsninger i Ørestad City og de midlertidige terrænparkeringer syd for motorvejen kræver dispensation fra lokalplanerne for at blive gennemført, betyder det, at de berørte borgere skal gives muligheden for at blive hørt og orienteret. Derfor er parkeringsløsningerne i nabohøring fra den 5.-19. december. By & Havn inviterer til borgermøde om parkeringsløsningen 13. december kl. 08:00-09:00 på Crowne Plaza, Ørestads Boulevard 114-118. Tilmelding sker ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med emnefeltet: parkeringsmøde.  Der vil være en let forplejning på mødet.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: