søndag 7 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ørestads egen betjent: Brug mig, men ring 112 hvis det er akut

mikkel kristensen web2Ørestad har sin helt egen betjent, eller rettere to, der gerene vil i dialog med beboere og  virksomheder, så der kommer ansigt på politiet

• For nyligt lancerede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) begrebet 'Din Betjent', men i Ørestad har der faktisk været en Din Betjent i længere tid. Vi mødte ham foran Streethallen på Ørestads Boulevard en tåget formiddag. Mikkel Kristensen hedder han, og han har været i Københavns Politi i godt 13 år, de seneste to år som Din Betjent for Ørestad samt Tårnby, Kastrup og Dragør.
I virkeligheden er der to betjente tilsluttet ordningen. De opererer fra stationen på Kamillevej i Tårnby, men er flere gange om ugen på patrulje i Ørestad. Nogle gange i civil eller som i dag, i uniform.

Hej Mikkel!
Vi er da heller ikke gået mange skridt ned mod Ørestad Gymnasium, før nogle unge mennesker råber hej til Mikkel og vinker. Inde i gymnasiet sidder en gruppe omkring et bord, og de vifter vildt med armenene, da de får øje på Mikkel Kristensen.
“Det er noget særligt at være Din Betjent, for du kommer meget mere i kontakt med de lokale beboere. Mange af de her unge mennesker har jeg jo kendt fra de gik i folkeskolen, og nu går de i gymnasiet,” smiler betjenten.
Formålet med Din Betjent er at få skabt bedre relationer mellem politiet og beboere og virksomheder.
"Viu er til for at blive brugt. Både borgere og erhvervslivet i Ørestad skal vide, at de har en betjent, som de kan kontakte.  Det kan selvfølgelig være, at vi ikke kan løse deres problem her og nu, men så kan vi hjælpe folk videre i politiet. Og i akutte situationer er det stadig 112 eller114, man skal ringe til,” siger han.

Klager over parkering
Blandt Mikkels 'sager' i Ørestad har der været mange om ulovligt parkerede biler, der har holdt i rabatter, i indkørsler og på brandveje.
“Parkering er en stor udfordring i Ørestad. Det har frustreret en række borgere at politiet ikke gør mere. Det har været nogle problematikker omkring skiltningen, som nu ser ud til at blive løst. Holder der en bil parkeret på en brandvej, så er det en politiopgave, og man kan ringe 114. Men man kan også ringe til Din Betjent, så vi kan komme forbi og eventuelt få bilen fjernet,” siger Mikkel Kristensen.

mikkel kristensen web1Hærværk og tyverier
En typisk opgave for Din Betjent kan også være at en beboerforening er plaget af cykeltyverier eller hærværk.
“Vi deltager gerne i et beboermøde om problemerne, hvor vi kan fortælle hvad politiet gør ved det, og om, der er noget man selv kan gøre. Det kan være bedre overvågning eller belysning af området, som vi kan vejlede med,” siger Mikkel Kristensen.

Unge og fester
Det er ikke helt tilfældigt, at de unge mennesker hilser og vinker til Mikkel på turen gennem Ørestad. Han og makkeren Michael er også i dialog med både Ørestad Gymnasium og skolerne om diverse problemstillinger.
“Ørestad Skole havde nogle problemer, hvor nogle unge mennesker brugte skolens terrasser til at holde fest på, og når så børnene mødte i skole så flød det med sprutflasker og cigaretter. Det er et sted, hvor vi så kan øge tilstedeværelsen og mindske problemet.”

Hashrygning i Streethallen
I Streethallen havde en beboer observeret, at hallens toiletter blev brugt til at ryge hash i.
“Streethallen er jo tilgængelig døgnet rundt. Og det er jo et godt tilbud, hvis der er folk, der gerne vil spille indendørs fodbold klokken ti om aftenen. Da vi fik henvendelsen fra borgeren, tog vi forbi og rigtig nok, så var der en os uden lige på toiletterne, og de unge mennesker fik sig et chok, da vi kom ind. Vi har efterfølgende kørt lidt mere patruljering dernede, og mit indtryk er, at det ikke bruges til det formål mere,” fortæller Mikkel Kristensen.

Røveri
For nyligt var der røveri mod Rema 1000 på Ørestad Boulevard og også her Din Betjent på banen.
“Vi får hurtigt sendt et signalement ud. Nu var der videoovervågning, og der ser man jo at gerningsmanden havde skibriller på, men vi kan med vores lokalkendskab måske være med til at identificere tøjet eller andet. Fordi vi har lokalkendskabet,” forklarer han.

Den klassiske gadebetjent
På Arne Jacobsens Vej sidder en hund på førersædet i en varebil. Det får en anden chauffør til at råbe til Mikkel, at han hellere må få set, om kørekortet er i orden. Mikkel griner tilbage, at bare den ikke begynder at køre bilen, så går det nok.
For Mikkel Kristensen er de nære relationer vigtige i det daglige arbejde.
“Jeg har selv søgt over i denne her afdeling, og været her i godt to år. Det er en stor tilfredsstillelse, at man kan være med til at rykke nogle ting. I det daglige beredskab kører man ud og slukker brande, og så kører man videre. I Din Betjent-regi har vi en mulighed for at følge op. Hvis en beboerforening, der har været plaget af et eller andet, så kan vi komme tilbage og se om den vejledning, vi har givet, har betydet noget. Og så er det fantastisk at kunne gå en tur og opleve, at folk de hilser på en og kender en. Det er lidt tilbage til den gamle gadebetjent. Man kan  snakke med folk, så det ikke kun er i pressede situationer, at folk møder politiet,” siger han.

En del af Din Betjent-konceptet er også en pavillon, som betjentene kommer og stiller op ved større arrangementer. Det kan være et loppemarked eller et julearrangement. Så kan beboerne eller viceværten eller varmemesteren komme forbi og få en kop kaffe og en snak.
“Og det er jo tit her, at man  får vigtig information om, hvad der foregår. Det kan være et kælderrum, hvor der står tyve fladskærme eller en parkeret bil, der ikke er blevet flyttet i ugevis."

En lidt rolig bydel
Ifølge Mikkel Kristensen er Ørestad ikke præget af den voldsomme kriminalitet, som findes i andre kvarterer i København. På trods af det aktuelle røveri i REMA 1000.
“Mit indtryk er, at der er forholdsvis roligt og set i forhold til antallet af beboere, og at vi har flere metrostationer og store arrangementer i Royal Arena, så virker her meget roligt. Vores indtryk er heller ikke, at der er tale om bandekriminalitet.”

Kommer gerne forbi
Beboere og virksomheder  skal ikke holde sig tilbage, hvis de gerne vil i dialog.Mikkel eller hans kollega kommer gerne forbi  til et beboermøde eller en virksomhed.
“Det kan være restauratører, der gerne vil vide, hvem der er Din Betjent i Ørestad, og så kommer vi gerne ud og hilser på. Det behøver ikke være noget stort. Hvis det passer ind i vores øvrige opgaver, kan vi bare komme forbi en halv times tid,” siger han.
"Men det er klart, at står du i en akut situation, så skal du taste 112. Har du haft indbrud i din bil eller været udsat for hærværk er det ogsåd normal arbejdsgang, at man ringer 114,” understreger Mikkel Kristensen.

Din Betjent i Ørestad kan kan kontaktes på 3061-9280
Der kan ikke sendes SMS.
Ved akutte sager: 112.
Andre henvendelser: 114.
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Web: www.dinbetjent.dk

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: