søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Allan har fotograferet Ørestad i 14 år

orestad city bar mark allanpetersen"Jeg har boet på Amager hele mit liv og endelig sker der noget!", siger Allan Petersen, som i 14 år har fulgt byggeriet af Ørestad med sit kamera

• Facebook bugner af historiske fotos af Ørestad for tiden, især på gruppen 'Ørestad'. En af fotograferne er Allan Petersen fra Rødlandsvej i Gl. Ørestad. Han har over 1000 fotos af Ørestad fra 2004 til i dag. Fra en forblæst slette til ny metropol.
"Jeg har fotograferet Ørestads byggerier, for det første af interesse for arkitektur. Det er spændende at se en hel bydel vokse op af en flad mark" siger Allan Petersen.

En smuk by bliver til
Han har boet på Amager stort set altid, og da Ørestad begyndte at skyde op i 2005 tænkte han "endelig sker der noget".
"Metro, hoteller, skoler, arena, nye veje, Field's og meget mere. Jeg har glædet mig til hver dag at opdage nye tiltag. Og jeg har valgt at se på og bedømme byggerierne  fra en positiv vinkel. Det er et spørgsmål om at følge med tiden, og se de nye byggemetoder. Det har  været spændende, og kunne godt fortsætte lidt endnu!" siger Allan Petersen, som mener at det er 'lidt trættende, at nogle få mennesker brokker sig og vil have gamle dage tilbage. Vi er heldigvis mange der synes om bydelen. Det er ikke enhver forundt at se en smuk by blive til".

Allan Petersen har tænkt tanken om en udstilling, "men det koster jo". Måske var det noget for Ørestad Bibliotek at hjælpe til med?

FOTOS:

orestad 2006 allanpetersenorestad city2006 allanpetersenorestad city bar mark allanpetersenorestad arena2016 allanpetersen

orestad staevnen08 03 2008 allanpetersen

orestadIRMA RAMBLA 2011 allanpetersen

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme