søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Nu slipper cyklister for irriterende lyssignal

lyssignal ove arups vejIrriterende lyssignal for cyklister skal nok blive fikset, lover Københavns Kommune, så cyklister ikke skal vente unødigt på grønt lys

• En læser af Ørestad Avis har gjort os opmærksom på et problematisk lyssignal for cyklister på Ove Arups Vej over for Royal Arena. Signalet er et såkaldt "smart" signal, der selv registrerer, om der kommer trafikanter og skifter i forhold til disse.

Det virker også sådan nogle gange, men det meste af tiden skal cyklister vente mindst tyve sekunder, før signalet skifter til grønt - uanset om der er kørende trafik på vejen i øvrigt. Ventetiden og den forholdsvis ringe trafik på strækningen betyder, at masser af cyklister - også børn - ignorerer lyssignalet og kører over for rødt. 

Læseren spørger, hvorfor signalet tilsyneladende godt kan prioritere cyklister og dermed øge trafiksikkerheden for disse i meget begrænsede perioder, mens det i langt det største tidsrum blot lader cyklisterne vente - og om det eventuelt er muligt at lade det smarte lyssignal være smart hele tiden?

Vi har forelagt spørgsmålet Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, hvor enhedschef Jakob Bülow Find svarer åledes:

”Det er meningen at anlægget skal fungere som et såkaldt ”rød hvile-anlæg”, hvilket betyder, at det hurtigt skal skifte til grønt, når cyklisterne kommer frem til krydset, men ud fra jeres beskrivelse lyder det til, at trafiksignalet ikke fungerer efter planen. Det vil vi følge op på nu,” siger han til Ørestad Avis.

Vi vil selvfølgelig følge op på udviklingen i sagen.

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme