onsdag 24 april 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Cykler i to lag på Vestamager Station

cykel parkering vestamager 6141Det har i lang tid været svært at finde en plads til sin cykel på Vestamager station, men nu har Teknik- og Miljøforvaltningen opstillet en række nye cykelstativer i to etager ved metrostationen

De nye stativer giver samlet set 94 ekstra cykelparkeringspladser. Det skal gøre det mere attraktivt at bruge kombinationen mellem cykel og metro, og her spiller cykelparkeringsforholdene en vigtig rolle.

Stativerne i den øverste etage kan betjenes med én hånd og skulle være nemmere at bruge end de gamle modeller, hvor det kunne være svært at få cyklen op på den øverste etage.De nye stativer er en del af en pulje på ca. 1000 nye cykelparkeringspladser, der skal etableres ved trafikknudepunkter i København frem mod 2020.

"Vi skal gøre det attraktivt for københavnere og pendlere at lade bilen stå og i stedet for vælge de grønne transportformer som fx cykel og metro. Det gør vi blandt andet ved at sørge for ordentlige parkeringsforhold for cyklister, der skal videre med metroen fra Vestamager. Forhåbentlig kan de næsten 100 nye parkeringspladser på den måde være med til at afhjælpe trængslen i byen og mindske luftforureningen og samtidig give de rejsende en god oplevelse", udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Foto: Københavns Kommune

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme