fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Toparkitekter dyster om at tegne huset på diamantgrunden i Syd

orestad syd badningBjarke Ingels, Zeso, Årstiderne eller Henning Larsen Architects? Fire bygge- og arkitektteams skal konkurrere om det bedste forslag til byggegrunden på sydspidsen af Ørestad

• På sydspidsen af Ørestad ligger bydelens nok dyreste byggegrund stadig tom. Men allerede til næste år vil der måske være kraner på grunden, som har  udsigt til Naturpark Amager på to sider.
Her skal der bygges 30.-35.000 etagemeter boliger og servicehverv.
For nylig satte By og Havn grunden til salg som en af de sidste i Ørestad Syd.
Men de interesserede køb ere skal gøre sig interessante først. Spidsens markante placering gør, at arkitekturens kvalitet i dette tilfælde allerede vurderes i salgsprocessen.

orestad syd hjoernegrund 0709Sol dagen lang
For netop her kan solen brage igennem fra solopgang til solnedgang. Lige uden for døren har man søerne samt Fælledpromenaden der løber på kanten mellem Ørestad og Kalvebod Fælled. Desuden er der kort vej til det kommende beboer- og kulturhus 'Byens hus' på Asger Jorns Allé, der også får udendørs sports- og kulturfaciliteter.

Vurderes på arkitekturen
Nu er fire potentielle købere blevet udvalgt på baggrund af deres økonomiske soliditet og kvaliteten i deres projektforslag. Arkitektfirmaerne  i de fire teams tæller kendte firmaer som Bjarke Ingels  Group, Henning Larsen Architects, Årstiderne Arkitekter og Zeso Arkitekter.
De fire teams fortsætter i en projektkonkurrence om at blive valgt som køber af byggefeltet. I konkurrencen skal hvert team give deres bud på, hvordan byggefeltet skal bebygges. Projektforslagene bliver vurderet på den arkitektoniske kvalitet og byggeriets funktioner. I konkurrencebeskrivelsen er der nemlig mulighed for at kombinere forskellige boligformer og kultur- og detailhandel.
Projektkonkurrencen løber frem til ultimo 2018, hvor den endelige køber bliver offentliggjort. Vinderen bliver udpeget af et dommerpanel bestående af By & Havn, Københavns Kommune og fagdommere.

De prækvalificerede teams er:
1) Falk-Rønne Kirkegaard i samarbejde med Bjarke Ingels Group
2) Balder Danmark A/S i samarbejde med Henning Larsen Architects, SLA, Sweco og Sjælsø Management
3) NREP i samarbejde med Lendager Group, Årstiderne Arkitekter, MOE og Arup Engineers
4) NCC Danmark A/S i samarbejde med Zeso Arkitekter
Vinder udpeges i 2018

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.