fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Skoleformand: Nytter ikke at ændre distriktet igen

louise juul oestergaardForperson for skolebestyrelsen på Ørestad Skole, Louise Juul Østergaard, er meget overrasket over at politikerne nu igen skal vedtage ændringer af skoledistrikterne i Ørestad. Informationen har været mangelfuld og forslaget løser ikke de langsigtede problemer, mener hun

Det er kommet bag på skolebestyrelsen at man inde på rådhuset har planlagt at ændre Ørestads skoledistrikter, samtidig med at forældre, pædagoger, lærere og skoleledelser på både Ørestad Skole (ØS) og Kalvebod Fælled Skole (KFS) netop har været igennem en vanskelig debat og beslutning om midlertidig udflytning af syv klasser fra ØS til KFS.

Et forslag om at flytte grænsen mellem de to skoler ind midt igennem Byparkens legeplads, er netop sendt i høring.

"I mine øjne har informationen været meget mangelfuld fra kommunen. Vi har godt klar over, at skoledistrikterne på sigt ville blive udfordret, og at vi nok skulle gentænke distrikterne når den nye tredie skole kom. Men vi var bestemt ikke opmærksomme på, at der skulle ændres allerede fra næste optagelse. Det var derimod min opfattelse, at problematikken var løst - for nu - med den planlagte udflytning til Kalvebod Fælled Skole. Jeg var selv til stede til informationsmødet og er temmeligt sikker på, at det ikke blev nævnt der," siger Louise Juul Østergaard.

Så vidt hun kan se er forslaget identisk med et forslag fra Børne- og Ungdomsforvaltningen fra sidste år. Dengang kom der mange protester fra forældrene i høringsperioden, og politikerne valgte at trække planen tilbage. Forvaltningen mener, at ØS afortsat vil have kapacitetsproblemer, og at det bliver nødvendigt at udnytte evt. ledige lokale på KFS i de næste 3-4 år. Louise Juul Østergaard er imod at skolegrænsen skal gå midt ned gennem legepladsen i Byparken, men ser ikke umiddelbart nogle alternative løsninger.

"I forhold til alternativer er der ikke nogen gode løsninger, og jeg derfor for på nuværende helst ikke udtale mig. Vi holder skolebestyrelsesmøde d. 31/5, hvor dette vil være et at hovedemnerne," siger hun. Hun frygter at KFS om få år ender i den samme situation som ØS, altså med kapacitetsproblemer.

"Jeg tror at vi risikerer, at dette vil blive en tilbagevendende situatione, hvor kommunen år for år vil blive nødt til at tilrette distrikterne for at få elevtallet til at stemme bedst muligt. Placeringen af den nye tredie skole i Hannemans kvarteret giver ingen umiddelbar løsning på dette pga. dens placering lige ved siden af KFS."

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.