fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Festligt farvel til Ørestad Gymnasiums rektor

gymnasium afskedsreception 0295Både rektor og vicerektor forlader Ørestad Gymnasium. I sidste uge var der stor afskedsreception for gymnasiets rektor gennem 13 år, Allan K. Andersen, som allerede 1. maj rejste til Bangalore i det sydlige Indien for at være med til at udvikle en helt ny skole

• Ørestad Gymnasium og bestyrelsesformand, René van Laer var for en uge siden vært ved afskedsreceptionen for rektor Allan Andersen. Ansatte, familie, venner og samarbejdspartnere var samlet for at tage behørigt afsked inden at Allan Andersen allerede 1. maj satte sig i en flyver til Bangalore i Indien. Her startede han dagen efter i sit nye job som udvikler af en helt ny skole i en forstad til den indiske millionby.
Der var mange talere ved receptionen, som roste Allan Andersen for altid at turde  tænke ud af boksen. Som Gitte Harding Transbøll, rektor ved Rysensteen udtrykte det: “Allan, bevar din Pippi Langstrømpe-tilgang: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt.”
Dette gælder dog ikke dans.  Men gymnasiets lærerkorps opførte alligevel en indisk dans for deres rektor, og deres gave til Allan Andersen var en optræden af den svenske sangerinde Cecillia Lindeval, som på et tidspunkt greb Allan Andersen og førte ham rundt på gulvet mens hun sang.

gymnasium afskedsreception 0315En rejse på 13 år
Allan Kjær Andersen var som Ørestad Gymnasiums første rektor med lige fra starten, da to klasser startede på gymnasiet i lejede lokaler på KUA i 2005.
I 2007 rykkede skolen ind i den prisbelønnede bygning i  Ørestad City, og få år efter måtte man udvide med en medieafdeling i Field's. I fem år i træk har Ørestad Gymnasium været det mest søgte gymnasium i Danmark.

gymnasium afskedsreception 0304De mange store og åbne rum i skolebygningen tvang Allan Andersen og lærerne til at genopfinde deres måde at undervise på, og elevernes måde at arbejde på. Selvstudier, stilleregler og udflugter blev taget  i brug for at få hverdagen til at fungere på et fyldt og livligt gymnasium. Både bygning og undervisningsformer vakte interesse og nysgerrighed i ind- og udland. Og Allan Andersen sagde aldrig nej til et besøg af delegationer, tv-hold, ministre og kongelige. Han har også selv rejst en del rundt i verden for at fortælle om Ørestad Gymnasium.

Headhuntet
Det var på den måde, at han en dag blev kontaktet af indiske byudviklere fra Bangalore i Indien, og spurgt om han kunne have lyst til at opbygge en helt ny skole i en helt nye bydel lidt udenfor millionbyen Bangalore.
"Det går stærkt i Indien i disse år. Der er fremkommet en middelklasse på 370 millioner mennesker, som forventer det samme af deres børns uddannelsestilbud, som vi gør i Europa. De vil have det bedste til deres børn. Og jeg skal være med til at udvikle en ny preschool hvor der er børn i alderen 3 til 18 år,2 fortæller Allan Andersen, som forlader Ørestad Gymnasium rørt men afklaret. "Det er det rigtige tidspunkt, for mig og nok også for skolen. Nogle gange skal der nye kræfter til, og jeg glæder mig til næste udfordring.
Allan Andersen har en 3-årig kontrakt i Indien og beholder sin bolig i Ørestad Syd.

gymnasium jonas lindelofNy rektor på Ørestad Gymnasium
Ørestad Gymnasium får 1. juni ny rektor efter Allan Andersen.Den nye rektor bliver Jonas Lindelof (foto t.h.) som kommer fra en stilling som gymnasiedirektør ho s TEC for HTX-skolerne i Ballerup, Lyngby og på Frederiksberg.
Han har  arbejdet på Rysensteen Gymnasium som adjunkt og PR-formand 2001-2006) og som lektor og kvalitetschef 2009-2017. I  2006-2009 var han projektkoordinator for gymnasiereformen hos Grønlands hjemmestyre.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.