fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Ørestad fyldt med små og store forskere

fields forskningens doegn 0333Forskningens Døgn gav den fuld skrue i Ørestad. Den naturvidenskabelige uge havde aktiviteter på biblioteket, skolen, Field's og It Universitetet

• Vil du holde den?
Dyrepasseren fra ZOO rækker en knastør og lysebrun kamæleon hen til pigen på cirka 8 år. Han udstråler så meget ro, at barnet forsigtigt rækker ud efter det mærkelige dyr. Ved siden af står en dreng med en knaldorange mexikansk snog i hænderne.

fields forskningens doegn 0329For denne onsdag var der levende reptiler på Metrotorvet i Field's. Den landsdækkende Forskningens Døgn åbnede en udstilling i Field's, hvor man i de kommende uger kan se på firben i glas, Isbjørnekranier, slangeskind og en maksine, der viser hvor mange meter et hjerte kan sprrøjte blod op i luften.

Forskerspirer
På Ørestad Bibliotek arbejdede flere klasser fra Ørestad Skole som forskere. De næste tre uger skal de lære at tænke som nysgerrige forskere, når de fordyber sig i tid - fortid, nutid og fremtid. Grupperne skal blandt andet tælle årringe på et træ, undersøge principperne i et pendul, mærke deres indre ur og tolke spor af fortiden.

itu forskningens doegn 0261Tema om
hacking og privatliv
"Forskningens Døgn er en fantastisk mulighed for, at børn kan komme tæt på videnskaben. Vi skal begejstre og vække deres nysgerrighed allerede fra barnsben, så de lærer at stille spørgsmål, være kritiske, og søge svar på det, de undrer sig over," siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).
Sammen med Kronprinsesse Mary deltog han i den officielle åbning af den landsdækkende kampagne for forskningen, som foregik på IT Universitetet i Ørestad Nord. Her var temaet hacking og it-sikkerhed. Man kunne høre en debat med Søren Debois, forsker i it-sikkerhed på ITU, Lars Findsen, chef for FE, og Lone Juul Dransfeldt Christensen, certificeret etisk hacker.

itu forskningens doegn 0265Derefter gik publikum, Kronprinsesse Mary, Søren Pind og alle andre rundt i ’Hackerzonen’ - 7 stande i ITU’s atrium, hvor forskere og studerende stod for aktiviteter om hacking- og privacy. Man kunne for eksempel prøve ’Creepy Leaks’ – en device udviklet af to ITU-forskere. Her får man sat elektroder på kroppen, som vibrerer hver gang appen på en forbundet tablet lækker mere data end nødvendigt. Et spil til børn lækker så meget unødvendig data, at det næsten gør ondt på huden!
Gæsterne kunne også prøve, om de kunne hacke sig ind i en amerikansk valgmaskine.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.