fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Terrænparkeringer lukker - og åbner

parkering hannemanns alleTo af Ørestads såkaldte terrænparkeringspladser lukker i den kommende tid. Nu vil By & Havn gerne anlægge en ny ved Hannemanns Allé

16. marts lukke terrænparkeringspladsen Richard Mortensen i Ørestad Syd. 16. april lukker terrænparkeringspladsen Kay Fisker i Ørestad City. I begge tilfælde skyldes det at nye byggeprojekter skal til at starte. I Ørestad Styd starter byggeriet af boligkomplekset Bastionen nord for Hesteskoen. I Ørestad City begynder KLP Ejendomme A/S at bygge sit tredie kontorhus - KLP3.

Nu vil By & Havn gerne anlægge en ny terrænparkeringsplads nord for Hannemanns Allé, over for Royal Arena. Her ligger en ubebygget - og usolgt - grund ud langs med Øresundsmotorvejen.

Teknik- og Miljøudvalget skal på mandag tage stilling til, om der skal meddeles dispensation fra lokalplan nr. 398  ”Ørestad Syd” til at etablere 287 parkeringspladser (inklusive handicappladser) på et midlertidigt parkeringsanlæg på terræn nord for Hannemanns Allé i Ørestad Syd, der skal dække parkeringsbehovet for beboere i Nordre Fælled Kvarter. Endvidere ønskes anlægget anvendt til VM i Ishockey i Royal Arena i maj 2018. Anlægget får dispensation i tre år.

10. oktober 2016 fik By & Havn dispensation til at lave et midlertidigt terrænanlæg i fem år med 56 parkeringspladser syd for Hannemanns Allé (foran Nordre Fælled Kvarteret) for at kunne dække parkeringsbehovet for beboerne i kvarteret. Men den fremskredne udbygning med boliger i kvarteret gør, at parkeringskapaciteten må udvides yderligere.

 

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.