fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

AVLU: Fra cykling og rollespil til bydelsmødre og verdens skove

avlu valgmoede 0384VALG TIL LOKALUDVALG: Flere grundejerforeninger og beboerforeninger søger medindflydelse via lokaludvalget. Men de får selskab af en mangfoldighed af kulturelle foreninger

• Der findes ildsjæle mange steder. Og da betingelserne for at kunne stille op til lokaludvalget kun er at man skal være medlem af en forening som er aktiv i lokalområdet, så finder mange ildsjæle fra kulturelle, sociale og miljømæssige foreninger også vej til udvalget. Ved valget til Amager Vest Lokaludvalg kom der flere spændende foreninger med i udvalget.

avlu valgmoede petersenAndreas Petersen er Cand.scient.pol og arbejder som international kreditorkonsulent. Han er medlem af bestyrelsen i Verdens Skove.F.eks. Verdens Skove, som er en nyere forening som arbejder med naturbeskyttelse. Det nye lokaludvalgsmedlem Andreas Petersen fra Verdens Skove bor på Vestamager og har bl.a. været med i kampen for at bevare Amager Fælled. Inge Borregaard Pedersen Hopps er aktiv i 'Cykling uden Alder' som bl.a. ved Ørestad Plejecenter kører ud på cykeltur med beboerne i rickshaws eller christiania-cykler. Daniel Wiegell er aktiv i Rollespilsfabrikken, som bl.a. afholder rollespil på Amager Fælled.

Og Shakila Mohammad er med i 'Bydelsmødre'. Her besøger frivillige de mange kvinder med minoritetsbaggrund, som er isolerede i deres hjem og som har brug for hjælp til at tale med det offentlige system.

avlu valgmoede mohammadShakila Mohammad er aktiv i Bydelsmødre, hvor hun gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå.Et andet nyt medlem i lokaludvalget er 24-årige Benjamin Lausten fra A/B Sognefjorden. Han er lige så meget en kulturdynamo som beboerrepræsentant. "Kulturlivet på Vestamager halter bagefter resten af byen. Vi skal skabe rammerne for flere kulturoplevelser, og samarbejde med de store kulturinstitutioner som bor her. Og så skal vi gøre vores kulturliv mere kendt i resten af byen," mener Benjamin Lausten, som selv er ved at uddanne sig til kulturprojektleder.

avlu valgmoede hoppsUdover at være landskabsarkitekt er Inge Hopps med i netværket Cykling uden alder, som cykler ture med ældre og har 600 cykler i 70 danske kommuner – og på verdensplan er aktiv i over 300 byer i 30 lande.

avlu valgmoede wiegellDaniel Wiegell er aktiv i Rollespilsfabrikken som er Danmarks største rollespilsforening. Foreningen har indgået socialt partnerskab med Københavns Kommune og afholder rollespil på bl.a. Amager Fælled.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.