fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Et mylder af folk fra Ørestad kommer til lokaludvalgets valgmøde

lokaludvalg infomoede 350Ørestad ser ud til endelig af få bedre repræsentation i Amager Vest Lokaludvalg. 10 Ørestadsfolk deltager i valgmødet

• Efterlysningen af lokale ildsjæle i Ørestad som vil stille op til Amager Vest Lokaludvalg, ser ud til at have båret frugt. Hele 10 Ørestadsbeboere eller aktive i Ørestadsforeninger øder nemlig op til valgmødet 19. februar på Ørestad Gymnasium.
I det nuværende lokaludvalg er det kun formand André Just Vedgren, som bor i Ørestad (Solstriben) samt Jann Kuusisaari fra Ørestad Nord.
Men i næste valgperiode kan medlemmerne f.eks. også være Torben Djurhuus Mortensen fra Ørestad Idrætsforening, Mette Krab fra Ørestad Street, Reidar Petersen fra ejerforeningen Stepperne, Nete Van Gaever Skøtt fra ejerforeningen 8Tallet, Nick Vikander fra Grundejerforeningen Ørestad Syd, Mareia Bonavida fra Kalvebod Fælled Skolebestyrelse, eller Cecilie Rüsz kaysen fra forældrerådet i LilleArena.
På opstillingslisten finder man også Jille Lytken Petersen fra AAB boligforeningen på Kaj Munks Vej.
Hvem af kandidaterne der kommer ind i lokaludvalget afgøres på valgmødet på Ørestad Gymnasium 19. februar, hvor 27 kandidater kæmper om de 14 ledige pladser i lokaludvalget.
Det er ikke sikkert at alle deltagere i valgmødet også stiller op til valg på selve aftenen. Men det kan den enkelte deltager afgøre helt op til valgmødets start.

nick vikanderTrafik og tryghed for børnene
Nick Vikander stiller op vegne af Grundejerforening Ørestad Syd.
Han bor i Ørestad Syd sammen med min kone og deres to små børn og er adjunkt ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Han er født og opvokset i Montreal.
"Min primære motivation for at blive en del af lokaludvalget er at hjælpe de, som ønsker at bringe det gode byliv til vores bydel, med fokus på sikrere gader, fortov og offentlige rum, som man har lyst til at opholde sig i. Steder, hvor børn kan bevæge sig sikkert til fods og på cykel," siger Nick Vikander.
"Bydelens beboere skal have en stemme, når vores bydel ændres og udvikles; b.la. I forbindelse med den planlagte tredje skole, lokale daginstitutioner, fritidstilbud til skolebørn og sports- og kulturfaciliteter for alle," siger han.

mette krab 0379Rammer for de unge
Mette Krab stiller op på vegne af forældregruppen Ørestad Street. Hun bor i Ørestad med sin mand og 3 sønner på 10, 13 og 15 år. Hun er uddannet pædagog og har arbejdet som souschef og senere leder i daginstitutioner på Amager. De seneste 2 år har hun arbejdet som koordinator for en NGO ved navn Home-Start København og haft kontor i foreningshuset på Sundholm.
"Jeg er netop startet i nyt job, som er boligsocialt arbejde, i en anden bydel. Men det ligger mig på sinde at bruge mit lokale netværk og bidrage lokalt," siger Mette Krab, som i kraft af drengenes skoleliv på Ørestad skole, samt 10 års arbejde på Amager, har fået et stort lokalt kendskab og netværk.
"Hele Ørestad er en bydel under opbygning. Vi er mange med forskellige interesser og både unge, gamle og familier med små børn skal have et trygt og godt hverdagsliv," siger Mette Krab, som dannede Ørestad Street sammen med andre forældre, som ville give deres børn og unge mulighed for at skate og lave parkour i deres egen by.
"Vi var nogle stykker der blev trætte af at skrive lister med ønsker og ideer. Vi besluttede selv at lede efter penge til at få vores ideer ført ud i livet. Lokaludvalget har støttet os og i sidste uge kom de første specialbyggede ramper til streethallen. I løbet af februar leveres parkourstativet til streethallen og det er ikke kun for børn. Jeg håber at det frivillige arbejde bidrager til at de unge ikke altid skal drage til andre bydele, men at der i Ørestad er rammer og faciliteter."

DE DELTAGER I VALGMØDET:

Torben Djurhuus Mortensen, Ørestad Idrætsforening
Nicholas Vikander, Grundejerforeningen Ørestad Syd
Mette Krab, Ørestad Street
Reidar Petersen, Ejerforeningen Stepperne, Ørestad Syd
Nete Van Gaever Skøtt, Ejerforeningen 8-tallet, Ørestad Syd
Marie Bonavida, Kalvebod Fælled Skolebestyrelse
Cecilie Rüsz Kaysen, Forældrerådet LilleArena
Jill Lytken Petersen, AAB Boligforening afd.87 - Kaj Munks Vej 12-14
Jann Kuusisaari, Hjerteforeningen København S
André Just Vedgren, Amager Fælled Økohaver
Ib Wendrup, Sundby Lokalhistorisk Forening
Steen Höier, Daghøjskolen på Peder Lykke Centeret
Berit Bro, Sundby Lokalråd
Erhardt Franzen, Grundejerforeningen Gulfe
Arne Bjørn Nielsen, Ejerforeningen Snorreshus
Daniel Wiegell, Rollespilsfabrikken
Niels Balling, Kulturforeningen Liv i Sundby
Jan Oster, Islands Brygges Lokalråd
Shakila Mohammad, Bydelsmødre på Amager
Marianne Møller Nissen, Ældre Sagen Amager 2300
Kristoffer Jarlov Jensen, Danmarks Naturfredningsforening København
Inge Borregaard Pedersen Hopps, Cykling uden alder
Andreas Petersen, Verdens Skove
Morten Niels Sørensen, Støtteforeningen Amager Fælleds Venner
Kim Jan Henriksen, Gårdlauget Halnorama
Christian Eggert Jørgensen, Sundby Det danske Spejderkorps
Kristian Mortensen, AB Telemarken

VALG TIL AMAGER VEST LOKALUDVALG

Amager Vest Lokaludvalg arbejder med politik og byudvikling på lokalt plan. Det betyder, at man som medlem af lokaludvalget får indsigt i og mulighed for at få indflydelse på, hvad der sker i bydelen. Københavns Kommune giver dig adgang til kurser, oplæg og erfaringsudveksling om bl.a. borgerdialog, lokaldemokrati, byplanlægning og det lokale miljøarbejde.

Amager Vest Lokaludvalg fordeler 2, 8 mio.kr. årligt til lokale projekter. Har indflydelse på kommunens beslutninger. Muligheden for at gøre en forskel i lokalområdet. 3 ansatte i sekretariatet. Et borgerpanel med over 5000 medlemmer.

De 23 medlemmer i lokaludvalget vælges dels af partierne, dels af af lokalområdets forenings-repræsentanter på valgmødet 19. februar 2018. Inden valgmødet udpeger hvert af de politiske partier, der er repræsenteret i Borgerrepræsentationen, ét medlem til hvert lokaludvalg. Fra 1. januar 2018 er der 9 partier i Borgerrepræsentationen, derfor skal der udpeges yderligere 14 medlemmer på valgmødet.

For at blive valgt, eller være med til at vælge lokaludvalget, skal man repræsentere en forening, netværk, organisation, bestyrelse eller lignende, som er aktiv i Amager Vest (vest for Amagerbrogade). Repræsentanten skal være fyldt 18 år, men behøver ikke at bo i Amager Vest. Kun én repræsentant fra hver forening kan deltage i valgmødet.

5. februar kl. 12:00 – Frist for tilmelding for kandidater

13. februar kl. 18:00 – Kandidatmøde, sted: Peder Lykke Center, Peder Lykkes Vej 65. Mød de andre kandidater og tilmeldte og hør om valgmødet

19. februar kl. 19:00 – Valgmøde i Amager Vest, Ørestad Gymnasium, Ørestads Boulevard 75

 

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.