fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

AVLU startede valgkampen med verdensfilmpremiere

AVLU nytaarskur 2018 2Vil du også være en usynlig helt? Med nytårskur og en helt nu humoristisk film skød Amager Vest Lokaludvalg valgkampen igang

• Gæsterne morede sig kosteligt, da Amager Vest Lokaludvalg (AVLU) havde inviteret til nytårskur mandag 22. januar og holdt premiere på filmen 'De usynlige helte'. Filmen varer fire minutter og er ment som en teaser, der skal animere flere til at stille op til valget af medlemmer til lokaludvalget, der finder sted 19. februar.
I år har det nuværende lokaludvalg nemlig valgt at tiltrække potentielle kandidater til valget på en anderledes måde end tidligere. Filmen appellerer med humor til borgere, der gerne vil have indflydelse på deres bydels fremtid og gavne enheden. Der er også blevet trykt en valgavis, som beretter om nogle af de opgaver, som AVLU har arbejdet med i de seneste år.

Hverdagens usynlige helte
Nytårskuren, der blev afholdt i foreningshuset i Sundholm, startede med forfriskende bobler og popcorn og efter en kort velkomst ved AVLU’s formand, André Just Vedgren, blev den nye film vist.
”Jeg synes, det er modigt af lokaludvalget, at de har valgt at gøre opmærksom på udvalgets betydning på denne måde. Deres engagement driver jo af væggene her, men de er totalt oversete, selv om de gør et godt stykke arbejde for at forbedre bylivet”, sagde Christoffer Thinggaard.
Han kommer fra Copenhagen Media Facility og er instruktør og produktionschef på reklamefilmen. Han har tidligere samarbejdet med udvalget og er glad for at blive valgt til opgaven.
”Vi har givet hverdagens usynlige helte en stjernestatus og filmen har et godt formål. Derfor har jeg også lagt nogle ekstra timers arbejde med speciel effects ind i den”, fortalte Christoffer Thinggaard til Ørestad Avis.  

Pallesen som 'bad guy'
Filmens roller bliver spillet af medlemmer af lokaludvalget og af professionelle skuespillere. Èn af dem er Trine Pallesen, der i filmen er en hårdkogt formand for udvalget.
”Jeg bor på Amager, jeg har arbejdet sammen med instruktøren før og så kender jeg udvalgets sekretær, så da jeg blev spurgt, var det let at sige ja. Det har været hyggeligt og sjovt at lave filmen og jeg kunne godt lide for en gangs skyld at være en ’bad guy’. Filmen har et vigtigt budskab, for det er godt for alle, hvis der er nogle, der er villige til at udrette noget i lokalsamfundet”, sagde Trine Pallesen til avisens udsendte.

AVLU nytaarskur 2018 1Bagest ses formand for Amager Vest Lokaludvalg, André Just Vedgren, fortælle om lokaludvalgets arbejde. André bor i Solstriben og er dermed den foreløbig eneste repræsentant fra Ørestad i lokaludvalget.Bliver lyttet til
Efter filmopvisningen gennemgik lokaludvalgets sekretær, Sofie A. Jensen, formalia omkring valget af kandidater til udvalget og svarede på spørgsmål fra publikum. Efterfølgende talte Ørestad Avis med udvalgets formand, André Just Vedgren.
”Vi vil meget gerne opfordre til, at flere opstiller til valget. Det handler om at påvirke sin egen bydel og der bliver lyttet til os af både politikere og embedsfolk. Det handler om at være i en god dialog med politikerne og det gør vi meget ud af”, sagde formanden, der også kunne fortælle avisens udsendte, at det ser ud til, at der er en ny kandidat fra Ørestad, der opstiller.

 

 

STIL OP! KOM TIL VALGMØDE!
De københavnske lokaludvalg fungerer som et bindeled mellem rådhuset og borgerne. I hvert af lokaludvalgene er der 23 medlemmer, hvoraf ni er udpegede af politiske partier repræsenteret i Københavns Borgerrepræsentation. De øvrige medlemmer skal repræsentere en forening, netværk, organisation, bestyrelse eller lignende, som er aktiv i Amager Vest (vest for Amagerbrogade). Repræsentanten skal være fyldt 18 år, men behøver ikke at bo i Amager Vest. Kun én repræsentant fra hver forening kan deltage i valgmødet.
Tilmeldingsfrist for kandidater: 5. februar 2018
Informationsmøde for kandidater: 13. februar 2018
Valgmøde: 19. februar 2018 kl. 19 på Ørestad Gymnasium.
Filmen ”De usynlige helte” kan ses på www.avlu.dk eller Facebook: Amager Vest Lokaludvalg

 

 

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.