fredag 22 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Nye ruter og nye linjer for busserne

bus 500S Kay Fiskers VejMovia forbereder stor omlægning af buslinierne, når den nye Metrocityring åbner i 2019. Også ændringer i Ørestad

•  Når metrocityringen åbner for passagerer i sommeren 2019 kommer det til at medføre ændringer i busbetjeningen i Ørestad. Gamle ruter omlægges og nye kommer til.
Derfor har busselskabet Movia netop sendt en større ændring af hele rutenetværket til høring i kommunerne, og 15. januar afholder de to lokaludvalg på Amager et borgermøde om det nye busnet i BETA på Øresundsvej. 

"Trafikalt er Amager præget af mange syd-nordgående færdselsårer, men der mangler forbindelser på tværs, ligesom vi gerne vil have styrket sammenhængen mellem de forskellige kollektive trafikformer. Vi glæder os til at drøfte forslaget til det nye busnet med rigtig mange borgere,” siger André Just Vedgren formand for Amager Vest Lokaludvalg.

Alle linjer berøres
Movia har allerede ændret S- og A-buslinjerne, blandt andet med den nye, lange og lyseblå 250S, som snor sig gennem Amager. Planen Nyt Busnet handler om de almindelige gule busruter, og her vil alle Amagers busser blive ændret i større eller mindre grad.
For eksempel ønsker Movia en ny Linje 18, som vil køre ad samme strækning som den nuværende linje 4A.  Linje 18 vil være den eneste buslinje, som forbinder det vestlige Amager med Valby og Sydhavnen, da linje 34 fremover kun vil køre mellem Tårnby og Bella Center St.

For at sikre bedre betjening på tværs af Amager og metroen vil også linje 77 og 78 få helt nye ruter.
Fremover vil linjerne ikke køre i ring, men i stedet på tværs af Amager. Dette giver nogle bedre forbindelser mellem metrolinjerne, men vil også give strækninger, hvor der ikke længere vil køre bus, især Amager Strandvej. I Ørestad ændres Linje 33, så den ikke kører lige ud af Kongelundsvej længere. Linje 34 får endestation på Bella Center Station, og kører ikke længere til Hovedbanegården.

Læs mere om borgermødet på www.avlu.dk og på www.movia.dk

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.