onsdag 24 april 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Modelflyveklub smidt ud af den nye byskov

modelflyveklub 1Storkøbenhavns Modelflyveklub må ikke længere have deres landingsplads på Selinevej. Den nye Byskov skal udvides, og der er ikke plads til modelflyverne, mener Teknik- og Miljøforvaltningen

Storkøbenhavns Modelflyveklub (SKM) flyttede til området på Seline vej for seks år siden, på opfordring fra Københavns Kommune, som lånte et areal ud til klubben. Klubben har anlagt en landingsbane på 120x120 meter, og indhentet officiel godken­delse af pladsen i foreningen Modelflyvning Danmark. SKM har selv finansieret, anlagt og løbende vedligeholdt landingspladsen. Hvert år skal pladsen planes ud, da den er anlagt ovenpå opfyldt jord fra Københavns Miljøcenter. Desuden har klubben brugt omkring 100.000 kronerpå at etablere klubhus med toilet, samt varme og el fra solfangere og generatorer. Klubben har 70 medlemmer, og har en medlemstilgang på 10 medlemmer årligt. Udover medlemmerne, bruges faciliteterne og landingspladsen af bl.a. Politiet, Hovedstadens-og Sjællands Beredskab, Københavns Universitet og Trafikstyrelsen.

Men kort før nytår blev klubben opsagt pr. 1. januar. Det skete via en mail fra Teknik- og Miljøforvaltningen, som dog gav klubben tre måneder til at få fjernet sine faciliteter på Selinevej. Årsagen er at de københavnske politikere sidste år besluttede at skyde endnu flere penge - og træer - i anlæggelsen af Byskoven, som skal være en helt ny skov langs med Kalvebodløbet. Og så er der ikke plads til modelflyklubben, mener Teknik- og Miljøforvaltningen.

modelflyveklub 2Byskoven skal anlægges på en stribe langs Kalvebodløbet. I en senere etape skal jordopfyldningsområdet længer inde på fælleden også være byskov. Modelflyveklubben har lavet deres eget forslag til en flytning af deres landingsplads længere syd på langs Kalvebodbroen.SKM har hele tiden været af den klare opfattelse, at klubben kunne være en del af Byskoven. Der var endda dialog om at klubben skulle være med til at plante træer og buske.

SKM fik ikke tilbudt noget erstatningsareal ved opsigelsen. Senere er klubben dog blevet tilbud t et område på Amager Fælled. Her er der i forvejen 2 modelflyklubber.

"Denne flyplads er behæftet med adskillige restriktioner. Der er støjklager fra omkring boende, hvilket nok ikke bliver bedre, hvis yderligere en klub bruger området. Der er også planer om byggeri i området. Derudover er der meget dårlig adgang til området og ingen mulighed for opstilling af vores klubhus med strøm til opladning af batterier og toilet faciliteter," skriver SKM i en henvendelse til kommunen.

"Der har ikke været en eneste klage omkring vores aktivitet på Selinevej. Tværtimod har gæster været meget glade for at låne vores faciliteter (alt betalt af SKM) såsom borde og bænke, klubhus med vand, strøm og varme samt toilet.
Der har på det seneste også været besøg af blomsterplukkere. De var ikke generet af vores flyvning, men fandt vores aktivitet interessant og spændende. Vi brugte tid på at oplyse om SKM, flyvningen samt reglerne herfor. Dyrelivet har ikke været påvirket af SKM's aktiviteter. Der har både været ynglende viber, lærker og græssende gæs, som især er glade for græsplænen/ flyvepladsen, som vi har anlagt og passet i alle årene," skriver klubben til kommunen.

Jens-Kristian Lütken (V) rejste kort før jul sagen i Kultur- og Fritidsudvalget. Og her besluttede udvalget, at Kultur- og Fritidsforvaltningen skal gå i dialog med relevante parter i forhold til at sikre, at der fortsat kan være en modelflyplads på Selinevej.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme