søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Ny tredie skole skal bygges ved arenaen

arenaskole luftfotoKøbenhavns Kommune har købt en grund på Hannemanns Allé i Arenakvarteret. Her skal der bygges en skole mere

• Grunden er placeret lige ved Royal Arena og med direkte adgang til den grønne Byfælleden. Prisen er endnu ikke oplyst.
Københavns Kommune har købt grunden til at kunne bygge en svømmehal og en 4-sporet skole med mulighed for tilvalg af en ekstrafunktion, som kan være madskole, ungdomsmiljø eller en opgraderet idrætshal.
Den samlede byggeret for skole, svømmehal mv. er på 17.500 etagemeter.  Købet skal til politisk behandling i Økonomiudvalget tirsdag 28. november og forventes endeligt vedtaget i Borgerrepræsentationen torsdag 14. december. 

Sportsmekka
"Vi har valgt en byggegrund ved siden af arenaen, fordi grunden har en super central placering tæt på kvarterets boliger og mange børnefamilier og med nem adgang til grønne områder. Københavnerne efterspørger flere og bedre idrætsfaciliteter og adgang til naturen. Med skøjtehal, arena, svømmehal og skole får vi skabt et helt fantastisk sportsmekka her i Ørestad Syd tæt på det grønne", siger overborgmester Frank Jensen (S).  
Der arbejdes stadig på, hvordan de forskellige funktioner, skoler, boliger svømmehal mv., skal placeres på grunden
6. december skal Børne- og Ungdomsudvalget tage stilling til skolestrukturen i Ørestad, og altså også hvordan den nye tredie skole skal opbygges.

Boliger og p-hus
På resten af grunden vil By & Havn opføre ca. 17.500 etagemeter boliger og et parkeringshus i 6 etager. De 17.500 etagemeter svarer til næsten 100 familieboliger og cirka 300 ungdoms- eller kollegieboliger.
"By & Havn planlægger at sætte gang i en konkurrence om boliger på grunden ved siden af. Vi forventer, at første spadestik på boligerne kan tages i foråret 2019,” siger chef for salg og udlejning Nicolai Irminger Axholm, By & Havn.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme