torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Børn og unge tager grillmad og scootere ind i Streethallen

streethal 3504Efter en tid med uro i Streethallen gav et brugermøde nye bud på hvordan problemerne skal tackles

• Scootere og knallerter der køres ind i den store sal. Hoveddørens glasrude smadret. Madrester på gulvene. Ulovlig brug af den opvarmede sal. En oplevelse af utryghed.
Det er nogle af de problemer, der er opstået i den kun fire måneder gamle Ørestad Streethal på Ørestads Boulevard 55.
Mange brugere af salen har udtrykt deres bekymring på facebookgruppen Ørestad Streethal. Blandt andre Mette Bjerre Randorf, som oplevede at yogarummet stod åbent og var omdannet til varmestue for minimum 20-30 børn og unge, der løb rundt med sko indsmurt i mudder, opladede deres mobiler og smed madaffald på gulvet. Elskabet stod åbent og nogen trykkede på knapper så alarmen gik igang.
"Vi måtte flere gange tage fat i flere af de unge, f.eks var der en dreng der kastede med sten i kartoffelstørrelse mod klatrevæggen så den hoppede tilbage mod ruder og andre børn. Det undrede os meget at vi var de eneste forældre til stede. Der var en meget agressiv tone bland de unge og de viste ingen respekt for noget," skriver hun.

Ville aflure koden
Andre unge har forsøgt at komme ind i den opvarmede sal imens der foregik undervisning. Det skriver Pernille Wedel-Heinen blandt andre om:
"Der stod en lille flok ude i gangen da vi var færdige. De var på vej ind allerede inden vi alle var ude af salen.
Vi fortæller at de ikke skal ind, og at vi låser når vi går. Da vi skal taste koden ind, stiller en af de unge sig strategisk bag min mand, så han kan kigge over skulderen og aflæse koden. Jeg syntes faktisk at det var ubehageligt," skriver hun.

Brugermøde
Mange af problemerne blev drøftet på det første brugermøde for Ørestad Streethals brugere, som fandt sted 3. maj.  
Rune Høyrup Lauridsen fra 'Kultur og Idræt Christianshavn Vestamager' (KICV) fortalte at hallen er opdelt i to zoner, en kold og en varm. Den kolde del skal man i udgangspunktet altid kunne komme ind i, og derfor er det besluttet, at dørene skal stå åbne, så flest mulige borgere kan have glæde af hallen.
Men der skal være en bedre skiltning, som oplyser om at hallen har videoovervågning.
Og der skal følges op på problemerne med den åbne dør til den opvarmede 'Salen'. Her blev der opfordret til at alle brugere husker at låse døren ved endt brug. Det gøres på samme måde som døren låses op.  Det blev besluttet, at koden til Salen skulle ændres under mødet, og den nye kode blev oplyst mundtligt. Samtidig opfordres alle som bliver oplyst om koden, til ikke at sprede den.

Dialog eller politi?
Det blev også foreslået, at der indledes en dialog med de unge mennesker, som opholder sig i hallen. Skolen blev foreslået som et muligt sted at møde de unge.
KICV følger udviklingen nøje, og igangsætter noget mere kommunikation med skilte, så rammerne for brug af hallen er tydeligere.
Såfremt der sker hændelser såsom hærværk eller lignende og som har politimæssig interesse, vil det blive overgivet til Politiet at efterforske.

Rengøring
Også rengøringen i Salen opleves som mangelfuld. KICV oplyste, at de vil følge op ift. rengøringsstandarten. Men den manglende rengøring hænger sikkert hænger sammen med det rod som efterlades på gulvet af de unge mennesker som opholder sig i Salen, da rengøringen ikke fjerner efterladte madrasser og lignende inden de går i gang.
Samtidig er den uønskede brug af flugtvejene, og det mudder som slæbes ind, også et problem. Det blev derfor pointeret, at den uønskede brug af Salen skal være et fokuspunkt.

Kontakt afviklertelefonen
KICV fortalte, at der arbejdes på at få ansat en idrætskonsulent, som vil blive kontaktperson i fremtiden.
Der afholdes brugermøde to gange om året, næste møde forventes i september.


Hvis man oplever problemer eller andet, er man altid velkommen til at ringe på afviklertelefonen – den er bemandet fra morgen til sen aften de fleste dage året rundt. Nummeret er 51 40 83 60.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: