fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Lystændingsfest i Ørestad Nord er kommet for at blive

lystaending nord 2015Én af Ørestads nyere traditioner ser ud til at være kommet for at blive. Nu er der lystændingsfest i alle tre dele af Ørestad, og i Nord, hvor det altid foregår den sidste fredag i november, er traditionen snart ti år gammel

Der var også i Ørestad Nord et flot fremmøde, da der fredag den 27. november var indbudt til den sidste af i alt tre lystændinger i Københavns nyeste bydel. Det var igen Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, der i samarbejde med Grundejerforeningernes Sekretariat, GFS, der stod for arrangementet.

lystaending nord julie dufourKommunikationsmedarbejder hos GFS, Simon Madsen, bød gæsterne velkommen i STUDIE Street Grill på Mikado Plads, til en festlig begivenhed med lidt for både de voksne og for børnene. Han introducerede derefter Ørestad Kor, der trofast var mødt op for at medvirke til en varm julestemning. De underholdt med to koncerter, hvor der blev sunget et mix af danske og engelske julesange, og naturligvis kunne tilhørerne også synge med på Ørestad-sangen, som koret selv har produceret.

Traditioner skaber lokal forankring
Simon Madsen var glad for de mange gæster:
”Vi er glade for, at der nu for første gang kan holdes lystænding i alle tre dele af Ørestad. Vi har rykket denne begivenhed rundt i bydelen og forsøgt et finde et nyt sted for arrangementet hvert år”, sagde han.

Hvor det i 2014 således var Tietgenkollegiet, der var værter ved lystændingen i Ørestad Nord, lagde STUDIE Street Grill i år lokaler til den hyggelige tradition, hvor der blev serveret gratis gløgg og æbleskiver.
”Vi vil gerne medvirke til at igangsætte nye traditioner i Ørestad og så håber vi, at de med tiden bliver helt overtaget af de lokale foreninger og grupper og på den måde er med til at skabe lokalt samarbejde og fællesskaber. Det er både for at tiltrække og inkludere nye beboere og for at få de eksisterende beboere til at føle sig godt forankrede i det lokale liv”, sagde Simon Madsen.

Børneværksted
For de mange børn var der rig mulighed for at skabe flot julepynt. Julie Dufour, der blandt andet arbejder som formidler og flere gange har tilbudt kreative værksteder for børn i Ørestad i forbindelse med lokale arrangementer, havde dækket et langbord med alt godt til at lave fantasifuldt julepynt.
”Børnene kan lave julepynt af anderledes materialer, end det mest almindelige. Der er en tvist af bæredygtighed i det her og der er for eksempel en hel del genbrugsmaterialer som små cykeltandhjul, mælkeskruelåg og den slags”, fortalte Julie Dufour.

orestad kor dec 2015Vinterlys i mørket
Ligesom i Ørestad Syd står lyskunstner Mads Vegas også for den anderledes julebelysning i Nord, som også her forsætter til helt ind i februar måned, så man hele vinteren kan glæde sig over de fine farver, der ny lyser op blandt andet langs kanalerne og på broerne. Mads Vegas’ lys fokuserer på varme farver, der står i kontrast til de omgivende bygningers rå beton og glasflader.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: