tirsdag 16 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Tæt på to Ørestad-klasser

 

FAKTA:
  • Københavns Kommune har dannet et nyt skoledistrikt for Ørestad City og området syd for Vejlands Allé og vest for Kongelundsvej.
  • Skoledistriktet har ingen skole. Den vil først stå færdig i 2011 ved siden af gymnasiet.
  • Frem til 2011 oprettes der Ørestadklasser på Skolen på Islands Brygge.
  • Klasserne flytter samlet ud på den nye skole. Et lærerteam følger med.

Kun 25 børn fra Ørestad og nabo-områder er indskrevet til skolestart i en Ørestadklasse på Skolen på Islands Brygge. Bare én elev mere vil betyde, at der skal oprettes to klasser med 13 børn i hver

De mange forvirrende meldinger fra Københavns Kommune om skoler i Ørestad har sat sine spor på årets indskrivning til de kommende
Ørestadklasser på Skolen På Islands Brygge. Kun 25 ud af 71 skolesøgende Ørestadbørn er indmeldt på skolen.

“Vi må konstatere, at mange forældre har valgt andre muligheder”, siger skoleleder Carl Bagge.

En del børn er gået til Ørestad Friskole og 12-14 forældre har valgt Dyvekeskolen i nabodistriktet.

Ambitiøs plan udhulet
Københavns Kommune lancerede for tre år siden en ambitiøs plan for tre moderne skoler med hver sin profil i Ørestad. De første
børn skulle starte i en midlertidig skolebygning i år.
Sidste år vedtog kommunen en omfattende plan som betød skolesammenlægninger og skolelukninger i hele byen. Planen for Ørestad blev ændret til én, måske to større skoler.

I august 2007 blev den første Ørestadskole ramt i en spareplan og udsat helt til 2011. Skolen på Islands Brygge fik besked på at oprette en eller to Ørestadklasser, hvor børnene skal gå i de næste tre år.
“Jeg vil tro at mange forældre i Ørestad City synes at der er for langt herned til os. Men tanken bag Ørestadklassen er formentlig, at metroen forkorter afstanden”, siger Carl Bagge.


Byggerod på vej
Skolen på Islands Brygge skal i år udvides, og et stort område inddrages om kort tid til byggeplads. Næste år skal der bygges en idrætshal på skolens område. Og derefter følger renoveringen og omlægningen af Artillerivej og Ørestads Boulevard ved Njalsgade.
Trods de lidt kaotiske forhold har skolen fundet plads til Ørestadbørnene og indrettet børnenes egen skolefritidsordning, så de kommer til at være sammen hele dagen.
“Vi behandler alle børn ens, og lærerne kommer til at indgå i det samlede lærerkollegium. Men nogle af vores børnehaveklasseledere
har vist interesse for at lede en Ørestadklasse, og følge med ud på den nye skole om tre år”, siger Carl Bagge.

Tæt på to små klasser
Netop nu er 25 Ørestadbørn indskrevet på skolen. Det betyder at der bare skal komme en tilmelding mere, før klassen bliver delt i to, så der kommer til at gå 13 børn i hver klasse.
“Vi forventer helt klart at oprette to klasser. Der er jo hele tiden indflytning i Ørestad, så de ekstra tilmeldinger skal nok komme hen over sommeren, siger skolelederen, der første maj stopper efter 32 år som skoleleder på Islands Brygge.

“Der er så mange løse ender lige nu, så jeg var gerne fortsat et par år mere. Men sådan er reglerne. Jeg fylder 70 i år".

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme