søndag 5 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Færre og større Ørestad-skoler

Børn- og Ungeudvalgets ambitiøse børneplan for de nye bydele Ørestad og Sydhavn er kommet i farezonen. Byggeprojekterne kommer til at indgå i budgetforhandlingerne, og i Økonomiudvalget er der en klar forventning om at skolerne bliver større og færre

Ikke tre skoler med kun to spor på hver. Men to skoler med mindst 3 spor, måske fire.
Det er forventningen til den politiske aftale om nyt skolebyggeri, som partierne i Borgerrepræsentatiaonen forhandler om i disse dage. Den ambitiøse Børneplan 2, som handler om nye skoler og institutioner i Ørestad og Sydhavn, er nemlig kommet i farezonen. Politikerne har tidligere givet grønt lys for, at skolebyggeriet i de næste år skulle være sætte dagsrodenen for hvordan en moderne dansk folkeskole skulle se ud. Hver skole skulle have sin egen faglige profil, der skulle kun være to spor på hver skole, til gengæld skulle flere skoler have fælles ledelse og fælles lærerkollegie, så det faglige niveau var i top. Endelig skulle skolerne have masser af samarbejdsfalder med de lokale daginstitutioner og foreninger.

Nye toner i forvaltningen 
Men i sommerferien lød der pludselig nye toner fra forvaltningen. En planlagt arkitektkonkurrence for de tre superskoler i Ørestad blev i al hast standset. Der var opstået et nyt hul i forvaltningens økonomi. Samtidig ønskede politikerne at gentænke hele skolepolitikken. Det nye motto var “big is beautiful” og i alt 12 skoler blev lagt sammen i det efterfølgende spare- og strukturforlig i august. Det er denne politiske virkelighed, som nu smitter af på prestigeplanen for Ørestad.
Børn- og Ungeforvaltningen arbejder netop nu på en ny skoleplan for Ørestad og Sydhavn, en plan som skal tilpasse projektet til de nye tanker.

Ikke penge til alle ønsker
- Nu må vi se hvad forvaltningen lægger frem, men jeg er ret sikker på at vi kommer til at se to skoler i stedet for tre, og at de bliver på tre eller fire spor hver, siger næstformand i den socialdemokratiske gruppe på rådhuset, Ikram Sawar.
Han er også medlem af Økonomiudvalget, som i sidste uge mødtes til det første budgetseminar. Frem til 12. oktober forhandler partierne intenst om næste års budget.
Borgmestrene og deres udvalg har ønsker om anlægsopgaver for til sammen fire milliarder kroner. Ønskerne til bedre service beløber sig til én milliard. Men kommunen har kun 1,3 milliarder til anlæg og 430 millioner til forbedret serice til rådighed i 2008. så alle kan ikke få deres ønsker opfyldt.

Byggegrunde måske for små
Større skoler i Ørestad vil gøre det billigere at drive dem i fremtiden. Men de nye tanker kan også komme til at koste penge. De grunde, som kommunen har reserveret til skolebyggeri, kan nemlig vise sig at være for små. For eksempel var det planen at bygge en skole på de smalle grundstykke mellem Ørestad Gymnasium og Arne Jacobsens Allé. Den grund købte kommunen allerede da Ørestad Gymnasium var et kommunalt projekt. I dag er gymnasiet selvejende, men kommunen har beholdt grundstykket.
Lover skole i 2010
Ligesom Børn- og Ungeborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF), så er Ikram Sawar “ret sikker” på, at der vil stå en skole klar til Ørestads børn i 2010, som oprindeligt planlagt.
- Jeg kan ikke forestille mig andet. Efter den sidste omgang med besparelser og strukturtilpasninger, vil vi alle gerne vise, at København stadig vil investere i fremtidens skoler og fremtidens børn, siger han.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: