torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Kommunen køber ekstra plads til daginstitution i 8-tallet

8tallet_institution_400

Københavns Kommune har købt yderligere kvadratmeter i stueetagen i 8-tallet, så der nu bliver plads til en daginstitution med 9 grupper. Samtidig er der afsat 26 millioner kroner til indretning af institutionen

Idag står institutionen med rå betongulve og -vægge. Med købet af yderligere 258 etagemeter og byggeret til 306 etagemeter til en indskudt etage har råhuset en størrelse, hvor der kan indrettes en institution med 9 grupper i stedet for de planlagte 5. Således bliver der plads til 138 børn fordelt med 72 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn. 

Institutionen ventes klar til brug ultimo oktober 2010 og udearealerne ultimo november 2010. Det fremgår af referatet fra Børn- og Ungeudvalgets seneste møde 2. juni.

Kommunen har også købt retten til at benytte udearealer. Den ene af institutionens to legepladser, som er tænkt brugt til de mindste børn, er placeret i gårdrummet med direkte udgang fra institutionen. Den anden legeplads ligger i parkområdet udenfor bygningen ved institutionens hovedindgang og er til de større børn. Denne legeplads er udstyret med forskellige udfordringer som tarzanbane, gynger, hængekøjer, mooncarbane, sandkasser, duft- og sanserum samt legehuse.

Institutionen består af 9 grupperum, hvor af de 3 rum er placeret på et indskudt dæk som udformningen af bygningen med forskellige rum højder har gjort muligt.
Grupperummene er trukket tilbage fra glasfacaden, hvorved der bliver dannet et væksthus, som grupperummene kan åbne sig ud til. Væksthuset får karakter af værksted, hvor børnene kan eksperimentere med ting fra naturen.

Institutionens hjerte er et stort fælles indvendigt torv, der er placeret midten i institutionen. Derudover indeholder institutionen et produktionskøkken, møde- og samtalerum, kontor, vaskeri- og rengørings rum, depoter, personalerum, garderober, liggehal, toiletter og puslerum.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: