lørdag 4 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Købmænd klager over eneret

orestad syd modelDe private købmænds organisation, De samvirkende Købmænd (DSK), har meldt Ørestadsselskabet til Konkurrencestyrelsen

 

 Ørestadsselskabet har netop udbudt driften af 4-6 supermarkeder i Ørestad Syd til en kæde, som vil få eneret på dagligvarehandel i 10 år. Det sker for at sikre, at dagligvarehandelen bliver etableret i bydelen allerede fra 2009. Den supermarkedskæde som vinder, vil måske tabe penge de første år, fordi der ikke er nok beboere. Men i løbet af.

Fremgangsmåden har nu fået De Samvirkende Købmænd til at melde Ørestadsselskabet til Konkurrencestyrelsen. Købmændene mener, at man giver en enkelt butikskæde får monopol, og det er forbudt.

- Hvis en butiks placering er attraktiv, så er jeg sikker på, at adskillige butikskæder vil byde ind med dagligvarebutikker, selv om der skulle gå nogle år, inden der er økonomi i den enkelte butik, siger direktør John Wagner fra De samvirkende Købmænd.

{sidebar id=3}En af sammenslutningens store medlemmer, Dagrofa, har samtidig valgt at lægge billet ind på det samme udbud, som DSK klager over. Dagrofa driver kæderne Superbest og Spar.

- Et er, at Dagrofa har en interesse i at åbne butikker i området. Noget andet er, at det er DSKs opgave at forsvare samtlige købmænds interesser, herunder retten til fri og lige konkurrence. Det er der ingen dramatik i, siger underdirektør i DSK, Claus Bøgelund, til Berlingske Business.

Konkurrencestyrelsen vil undersøge sagen og træffe en afgørelse i løbet af de næste par måneder.

 

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: