lørdag 4 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Jordskælv i City

Det føles som et svagt men langvarigt jordskælv. Billedrammerne på væggen står og dirrer, vinglas bevæger sig med bittesmå ryk over et glasbord.

Image
Som to sorte hejrer hakker og ryster de store maskiner spunsvæggene ned i jorden. Nogle gange med en hastighed på kun en meter i timen.
Nej, der er ikke okkulte kræfter på spil i Ørestad City, og vi er heller ikke ramt af et hyperlokalt jordskælv. Men siden mandag i sidste uge har to store maskiner arbejdet med at sætte spunsvægge ned i den seje lerbund på byggepladsen ved siden af Fields. Arbejdet har generet både virsksomheder, kunder i Fields og beboere i Ørestad City. Men ned skal de 15 meter høje spunsvægge, for ligesom alle andre steder i Ørestad er grunden under Fields Fase 2 blød og våd. De store jernplader sikrer byggeriet imod udskridning og oversvømmelse.

- Det har vist sig at jordbunden er mere hård end forventet. Derfor kan spunsvæggene ikke bankes ned. De skal vibreres ned i jorden, og det giver nogle ubehagelige rystelser i hele undergrunden herude, forklarer direktør for Field's, Jens Geppel.

 

 

I Sankt Hans weekenden arbejdede de to store og sorte vibreringskraner i alle dagtimer, og arbejdet fortsætter hver morgen mellem seks og ti, indtil spunsvæggene er på plads hele vejen langs Ørestad Boulevard og langs volden ved jernbanen.

Og hvorfor nu alt det postyr? På grunden ved siden af Fields vil der i slutningen af 2009 åbne et biografcenter. Nedenunder anlægges 1000 parkeringspladser. Senere vil der blive bygget et konferencehotel, et fritidsareal (måske til en svømmehal?) og nogle bolig- og kontorejendomme.

Bygherre er Steen & Strøm, som også driver Fields. Når parkeringsanlægget er færdigt, nedlægges den åbne p-plads bag centeret.. For her skal entreprenørfirmaet NCC i gang med at bygge det såkaldte Liebeskind-projekt (med endnu et hotel, boliger og meget mere).

Så ved du det.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: