lørdag 4 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Stor supermarkedskæde søges

Ørestadsselskabet vil give én supermarkedskæde koncession til at åbne og drive supermarkeder i Ørestad Syd i 15 år

Der bliver ikke konkurrence mellem forskellige supermarkedskæder i Ørestad Syd i de første mange år. Ørestadsselskabet vil give én kæde eneretten til at drive 2-4 supermarkeder i den nye by i en kontraktperiode på 15 år med en eneretsperiode på 10 år.

Årsagen til det noget usædvvanlige skridt er, at supermarkeder normalt først etablerer sig i et nyt byområde, når det er fuldt udbygget og beboet. Omvendt går tilflytningen langsommere, når der ikke er nogen dagligvarebutikker. Det gode tilbud om en koncession skal få supermarkedskæderne til at være med i Ørestad Syd fra begyndelsen.

- Vi ønsker at tilbudsgiverne har en langsigtet udviklingsplan for dagligvarehandlen i Ørestad Syd. Ved at tilbyde en tidsbegrænset eneret ønsker vi, at supermarkederne etableres på et tidligere tidspunkt, end de ellers ville være kommet," siger direktør Michael Soetmann, Ørestadsselskabet.

Den tidlige etablering er ét af de krav, der lægges vægt på blandt de tilbudsgivende virksomheder. Et andet væsentligt krav er, at tilbudsgiverne kan tilbyde et bredt sortiment af varer fra discount til luksus - gerne i kraft af flere forskellige butikskoncepter. Desuden vil der blive lagt vægt på visse mindstekrav til omsætning og generel erfaring inden for dagligvarehandel.

Undersøgelser viser, at et kvarter som Ørestad Syd, som får ca. 10.000 indbyggere og 15.000 medarbejdere, har brug for 2-4 supermarkeder. Men det endelige antal afklares først i forbindelse med selve udbuddet. Det forventes, at den første dagligvarebutik vil kunne åbne i 2010.

Alle andre typer af detailhandel er ikke omfattet af koncessionsaftalen. Derfor kan der sagtens komme f.eks. kiosker, caféer, grønthandlere, delikatesser og tøjforretninger i bydelen drevet af andre parter, end koncensionsaftalen angår.

Supermarkedskæderne skal melde sig til Ørestadsselskabet allerede mandag den 29. juni 2007 kl. 12. Tilbud skal afgives i oktober.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: