torsdag 4 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ny bestyrelse skal løfte city

Kun ét medlem fortsætter i bestyrelsen for Ørestad City Grundejerforening. Efter kampvalg til bestyrelsen vil de nye kræfter forsøge at puste liv i bydelen, som ifølge debatten på generalforsamlingen er truet af “forslumring”

• Ørestad City er bagude med hensyn til at udvikle bydelen. Flere sidegader, gårdanlæg og lommeparker er stadig ikke blevet gjort færdige, og det giver risiko for at folk flytter fra byen og at der opstår slum-lignende forhold.
Det var nogle af budskaberne under debatten på generalforsamlingen i Ørestad City Grundejerforening i mandags den 20. april.

Mødet resulterede i at næsten hele den gamle bestyrelse gik af, og at der opstod kampvalg til posterne, fordi flere medlemmer ønskede at komme ind i bestyrelsen.

 

 

 

Den nye bestyrelse består af:

  • Søren Risager, adm. dir. KLP Ejendomme Danmark (nyvalgt).
  • Esben Sloth, beboer i Porthuset (genvalgt)
  • Niels Walentin Jensen, afdelingschef i Datea og repr. for Winghouse (nyvalgt)
  • Anne Aage, repr. for By og Havn (nyvalgt)
  • Mikala Schøning Berg, beboer i VM-Bjerget (nyvalgt).

 
Bestyrelsen har ikke konstitueret sig selv endnu. Først efter et bestyrelsesmøde 7. maj vil formandsposten og de øvrige poster være fordelt.

2 mio. til udvikling
Samtidig vedtog generalforsamlingen  et nyt budget, som giver 2 mio. kroner til udviklingsinitiativer. Hvad pengene skal bruges til, skal afgøres efter en workshop for alle interesserede city-beboere den 19. maj.
“Ørestad er en attraktiv bydel, stadigvæk, men den er ikke færdig, og det vil vi gerne gøre noget ved nu”, siger en af de nye bestyrelsesmedlemmer, Niels Walentin Jensen fra Datea/Winghouse.
Men grundejerforeningen  har selv et ansvar for den ufærdige bydel. Det mener blandt andet den afgående formand, Thorbjørn Nesjan, som af egen fri vilje er trådt tilbage.

Ex-formand flytter
Ved generalforsamlingen sidste år var han medstiller til et forslag om at investere i udvikling af Byparken og lommeparkerne ved VM-husene og Porthuset. Det blev nedstemt, og den afgående formand flytter til sommer helt væk fra Ørestad.
“Det var en god generalforsamling med en god debat, og jeg er glad for at der nu endelig bliver sat penge af til udvikling. Det er en fremgang fra fuldt stop til halv kraft. Jeg så selvfølgelig helst at vi satte fuld speed på udviklingen, og brugte alle de overskydende midler i foreningen til udvikling. Sådan gør man i Ørestad Nord”, siger den afgående formand.
Han flytter fra byen fordi hans tålmodighed er opbrugt.
“Det er skide-ærgeligt, at der skal gå 5-10 år mere før Ørestad City bliver et ordent-ligt sted at bo. Og jeg gider ikke at vente længere”, siger Thorbjørn Nesjan.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: