torsdag 4 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Farvel, Ørestad

golfpark_flytningFlyttebilerne strømmer til Ørestad City. Beboerne i Copenhagen Golfpark Sunset flytter væk i stor stil. De har fået nok af affald, mudder og parkeringsforbud

Efter halvandet år har Dorthe og Peter Thybo fået nok af at bo i Copenhagen Golfpark Sunset på Edvard Thomsens Vej 5. De flyttede i sidste uge til en lejlighed i Tårnby. Familen har fået nok af manglende fortove, mudderpøle, byggeaffald og lovløs parkering igennem flere år.
“Vi tror ikke længere på, at man tager vores klager alvorligt nogen steder”, siger Dorthe Thybo.

Familien på to voksne og to børn har været glade for selve lejligheden, selv om der var en del fejl og mangler, da de flyttede ind i 2007. Men udenfor hersker et rent kaos af mudderpøle omkring huset, ulovlig parkering og affald der flyder overalt. Ingen tager ansvar for lovløsheden og viceværten er sparet væk.

I stedet skal Dan-Ejendomme køre herud hver gang der er problemer. På den måde får de ikke et tæt kendskab til området eller huset”, siger Dorthe Thybo.
“Vi har ringet demned. Men ofte henviser de til bygherren eller By og Havn. Det er ikke til at finde ud af, hvem der har ansvaret for at fortove og parkeringspladser aldrig er blevet lavet færdige”, siger Peter Thybo.

golfpark_sunset_fortovEn ny slags beboere
I den sidste måned er der flyttet en beboer fra opgangen hver eneste weekend. I mange af lejlighederne bor der nu polske håndværkere eller unge islændinge på kortere lejekontrakter.
“Ikke et ondt ord om dem. Men de er ikke fastboende, og føler ikke det samme ansvar for omgivelserne, som  man gør, hvis man har valgt at bo og leve her i mange år”, siger Dorthe Thybo.

Ørestad holder ikke sine løfter
Familien kommer til at savne udsigten over golfbanen. Men ikke gåturen på 650 meter fra p-pladsen ved Field’s, med indkøbsposer og børn, hver eneste dag. Og heller ikke de skærpede parkeringsregler som betyder at det koster penge at have sin egen bil holdende på vejen helt frem til klokken 23.
Det lovede parkeringshus indenfor 200 meters afstand er aldrig kommet, ligesom den lovede skole er blevet flyttet og gjort større, og først bygges til næste år.
“At flytte til Ørestad er lidt ligesom at købe en bil med en masse ekstraudstyr. Men når du henter bilen, er intet af udstyret blevet installeret. Og forhandleren siger bare at det kommer nok senere”, siger Peter Thybo.
Parret glæder sig meget til den nye lejlighed i Tårnby.
“Desværre Ørestad, det blev ikke sådan som vi håbede.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også: I 2010 bliver det bedre... 

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: